Eiland van Keila

TEKST
Sinds jaren houd ik me naast ontwerpen bezig met het schrijven van verhalen. Recent kwam het kinderboek Eilandgekte uit, de derde in de spannende avonturenreeks over het meisje Keila. Deel twee, Eiland in de Drup verscheen in 2017 en het eerste boek Eiland van Keila in 2012. Op dit moment werk ik aan een roman voor volwassenen over een parallelle wereld. Voor het ledenmagazine Nabij interview ik mensen met een verlieservaring over veerkracht.

Eiland van Keila
Eilandgekte icoonIn 2012 ging het project Eiland van Keila van start met als basis een gebonden kinderboek. Op basis van het avontuurlijke verhaal is er een app gemaakt, zijn er workshops ontwikkeld en was het onderdeel van een kunstproject van Toyoko Shimada. Deel twee is in 2017 verschenen en deel drie van het boek in 2019.

Het verhaal draait om het meisje Keila dat plotseling op een zwevend eiland terechtkomt. Door de aanleg van een ondergrondse trein komen de grondeekhoorns in nood, Keila gaat ze helpen.


Interviews

ringSinds 2015 interview ik ouders met een overleden kind over hun ervaring. De focus in de interviews is hoe mensen doorleven na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Waar halen ze kracht en nieuwe inspiratie vandaan? Lees hier een van de interviews. In de toekomst zullen de interviews uitgebreid worden met andere verlieservaringen, de verbindende factor is veerkracht.

 

 

Redactie 
Sintel icoonSinds 2017 maak ik deel uit van twee redacties: de eerste is Sintel, een veelzijdig literair tijdschrift met veel aandacht kunst en muziek. Ik adviseer de ontwerper in de opmaak van de Sintel en daarnaast doe ik als redactielid suggesties voor bijdragen. De tweede is Nabij, het lotgenoten blad van OOK. Ik denk mee in de opbouw van het blad, redigeer stukken en geef tips voor de opmaak.