Lelie

LELI ONTWERP
Ontwerpen gaat om het helder overbrengen van informatie binnen de look & feel die past bij de afzender. Eerst bekijk ik waar het ontwerp om vraagt, zowel inhoudelijk als visueel. Daarna begint het analyseren en ordenen, alles kneden tot een goed vormgegeven geheel. Aandacht voor details maakt het tot een professioneel ontwerp waarin soms zelfs expres een imperfectie kan zitten, om de speelsheid te behouden. Na twintig jaar in het vak ben ik een brede, allround ontwerper met een herkenbare stijl.

Onder de naam Leli ontwerp ik voor uiteenlopende media:

  • Print (boeken, logo’s, brochures, posters)
  • Web (portals, corporate, portfolio websites)
  • Mobiel (apps voor mobiele apparaten).

Hierbij werk ik samen met tekstschrijvers, fotografen, illustratoren, programmeurs. Mijn opdrachtgevers zijn non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, uitgeverijen, dienstverlenende bedrijven en de culturele sector.

Opdrachtgevers
In de loop der jaren heb ik een grote en ook trouwe groep opdrachtgevers om me heen verzameld, waaronder: Human Rights Watch, VHTO, Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm, stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Science center NEMO, Codename Future, Fulbright Center, Stichting Verhalende Journalistiek, Humanistisch Verbond, NetRom, RiskCo, Commerce-hub, Kluwer, IRIS Schoolveiligheid, Uitgeverij Nelissen, Rabobank Nederland, Kea Cultuur, Sara Wookey choreografie, Energize, Astrid Hermes Fotografie, Marianne Eijgendaal Animatie.

Achtergrond
In 2002 ben ik gestart als zelfstandig ontwerper onder de naam Leli. Daarvoor heb ik onder andere gewerkt bij ICATT interactive media als ontwerper en heb ik Splitscreen opgericht, een platform voor experimentele multimedia projecten. In 1997 ben ik afgestudeerd als audiovisueel & multimedia ontwerper aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. In 2013 behaalde ik het certificaat Beroepskunstenaar in de Klas (BIK) via de post-HBO opleiding aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam.

Uitgeverij
Sinds 2012 is Leli niet alleen een ontwerpstudio maar ook een uitgeverij voor zelfontworpen boeken en mobiele apps.

Taal
Naast een liefde voor beeld heb ik een liefde voor taal. Een propedeuse journalistiek en drie jaar Schrijversvakschool Amsterdam geven me de nodige kennis van taal zodat ik samen met opdrachtgevers naar teksten kan kijken en waar nodig aanpassen.

Elle Lepoutre